Kategorija: Zdravlje
Datum objave: 21. 06. 2008.

Preporučuje se ishrana bogata svježim voćem i povrćem uz integralne ugljikohidrate. Važno je i svakodnevno osigurati kvalitetne izvore bjelančevina koje će tijelo opskrbiti aminokiselinama i željezom.

Važno je znati sljedeće:

  • Za što bolju apsorpciju željeza izbjegavajte uzimati hranu koja sadržava oksalate, fitate, fosfate i tanin istodobno sa suplementima željeza (čajevi, bob).
  • Provjerite zdravlje dvanaesterca i probavnog sustava, jer se najviše željeza apsorbira u dvanaestercu.
  • Apsorpciji željeza doprinosi vitamin C, B vitamini, acidofilne bakterije, zdravlje probavnog sustava, optimalan enzimatski status, te uzimanje nadopuna željeza u najpogodnije vrijeme a to znači prije obroka.
  • U rješavanju anemije treba uključiti i ostale minerale zbog održavanja optimalne ravnoteže minerala u organizmu.
  • Najviše željeza ima u mesu, iznutricama, govedini, teletini, kvascu, jajima
  • Preparate željeza ne uzimajte zajedno sa preparatima kalcija niti sa mliječnim proizvodima

Proizvodi koji mogu pomoći kod anemije:

  Novosti i akcije - Sve