Aktivno protiv dijabetesa
AKCIJA! 15% POPUSTA + BESPLATNA DOSTAVA!
Ako na jednom računu naručite Asai + Trimex + D3 drops ostvarujete 15% popusta i besplatnu dostavu!
Članska cijena paketa: 490,46 kn
Akcija traje od 1. travnja do 30. lipnja 2014.
Za probleme metaboličkog sindroma ili dijabetesa tipa 2 preporučujemo sve navedene proizvode, a za vas smo od 1. travnja do 30. lipnja 2014. izdvojili kombinaciju: Asai + Trimex + vitamin D
Prema istraživanju provedenom 2011. godine, na svijetu postoji 347 milijuna dijabetičara, od kojih 90% ima dijabetes tipa 2 ili dijabetes nastao u odrasloj dobi. Komplikacije koje nastaju kao posljedica dijabetesa uzrokuju brojne zdravstvene probleme, od sljepoće do amputacije udova, a procjenjuje se da će do 2030. godine dijabetes biti sedmi na listi uzročnika smrti. Preuranjena smrt u slučaju dijabetesa prvenstveno se povezuje sa kardiovaskularnim problemima koji nastaju kao posljedica dijabetesa.
Metabolički sindrom i dijabetes
Prema definiciji Međunarodne dijabetičke federacije (IDF) ključni znak metaboličkog sindroma je centralna trbušna debljina, koja se očituje u povećanom obujmu struka. Izraz u stvari opisuje skup metaboličkih poremećaja koji se događa u tijelu - inzulinska otpornost, poremećaj sklonosti dijabetesu 2 te bolestima krvnih žila i srca.
Dijabetes tipa 2 u velikom se broju slučajeva može spriječiti odgovarajućim načinom života, na čemu se temelji i njegovo liječenje. Održavanjem normalnih razina šećera u krvi, kao i kontrolom razina masnoća (kolesterola i triglicerida) i tlaka možemo usporiti razvoj i pogoršavanje komplikacija. Bilo da se radi o dijabetesu, metaboličkom sindromu ili rezistenciji na inzulin, bitno je razvijati svijest o bolesti. Pridržavanjem pravilne ishrane i savjeta liječnika i nutricionista, uz redovitu fizičku aktivnost te primjenom prirodnih metoda i supstanci, možemo se uspješno nositi i s ovim kroničnim bolestima!
Debljina, upala, inzulinska otpornost
Kako su povezane debljina, šećerna bolest i krvožilne bolesti? Kod pretilosti, pogotovo one centralne gdje dolazi do odlaganja masnoća na trbušnim organima, dolazi do upalnih procesa čiji su glavni nositelji makrofazi adipoznog tkiva (ATM). Opće je prihvaćeno da upravo imunološke stanice prisutne u masnom / adipoznom tkivu imaju glavnu ulogu u razvoju upale koja vodi do inzulinske otpornosti. Masne stanice sadrže većinu tipova imunoloških stanica, a pretilost povećava broj pro-upalnih AT makrofaga i neutrofila. U optimalnim uvjetima održava se ravnoteža pro-upalnih i protu-upalnih stanica, dok se kod pretilosti, pogotovo trbušnog tipa, jezičak pomiče u korist pro-upalnih stanica. Dakle, ako želimo izbjeći probleme metaboličkog sindroma i dijabetesa, tada su nam osnovni ciljevi mršavljenje (Trimex, Nopalin) te protuupalno i antioksidativno djelovanje (Asai, vitamin D3, Resveratrol, Omega3).
Koenzim Q10 u većim dozama
U jednom su kliničkom istraživanju pacijentima koji boluju od dijabetesa tipa 2, uz lijekove koje inače uzimaju, u periodu od 3 mjeseca davane dnevne doze od 200 mg Q10. Dobiveni rezultati su obećavajući, jer su se vrijednosti koje ukazuju na fluktuaciju razina šećera značajno smanjile (HbA1c i glikirani albumin). Drugo, ranije provedeno istraživanje opisuje pozitivan učinak dnevne doze od 120 mg Q10 na regulaciju glikemije.
Prema rezultatima istraživanja provedenog na pacijentima s koronarnom bolesti srca, koenzim Q10 pokazao se učinkovitim ne samo u smanjenju krvnog tlaka, već je povoljno djelovao i na razine inzulina i šećera u krvi natašte. K tome je djelovao i na smanjenje patoloških razina masnoća u krvi tipičnih za dijabetes i to u roku od 8 tjedana.
Prehrambeni flavonoidi nađeni u crvenom i ljubičastom voću – resveratrol, kvercetin, antocijanidini i drugi iskazuju snažno protuupalno djelovanje te djeluju na smanjenje inzulinske otpornosti. Oni čak imaju sposobnost smanjiti dobivanje na težini kod ishrane bogate masnoćama te povećavaju osjetljivost na inzulin, čime se utječe na njegovu učinkovitiju ulogu u metabolizmu glukoze.
Starenje također uzrokuje inzulinsku otpornost i promjene na krvnim žilama, a u temelju leži oksidativni stres. Antioksidativna uloga resveratrola – polifenolne tvari iz pokožice crnog grožđa u smanjenju oksidativnog stresa dokazana je u istraživanjima gdje je kod starih životinja došlo do povećanja inzulinske osjetljivosti te poboljšanja funkcije arterija. Antioksidanti poput onih u asai voću i crnom grožđu (resveratrol), mogu smanjiti upalno stanje jetre kao posljedicu pretilosti, a jednako je važno pravilnom ishranom, uz puno omega 3 masnih kiselina, povećati razinu HDL-a, što također utječe na upalno stanje kao i inzulinsku otpornost.
Asai ima nebrojene pozitivne učinke na zdravlje, a jedan od najznačajnijih je da povoljno djeluje na metabolizam šećera. Klinička istraživanja pokazuju da je uzimanje asaija u periodu od samo mjesec dana imalo nevjerojatne učinke na metabolizam osoba s viškom kilograma i pretilih osoba. Svakodnevno uzimanje 200 mg asaija dovelo je do značajnog smanjenja ukupnog i LDL kolesterola (ali ne i HDL-a, tj. „dobrog“ kolesterola), triglicerida i šećera u krvi natašte. Asai je, osim toga, smanjio i razine šećera u krvi nakon obroka; drugim riječima, spriječio je pojavu naglih promjena razina šećera u krvi. Druga važna prednost asaija je njegova sposobnost smanjenja razina masnoća u krvi, koje često stvaraju probleme dijabetičarima i uzrokuju bolesti srca i krvnih žila.
Nova uloga vitamina D
Budući da se vitamin D u hrani nalazi u malim količinama, do sada je, barem se tako smatralo, najveći opskrbljivač tim vitaminom bilo sunce. Manjak vitamina D prisutan je u dojenčadi koja se hrani isključivo majčinim mlijekom te u odrasloj populaciji koja većinu dana provodi u zatvorenom prostoru, ima visokopigmentiranu kožu, a ljeti primjenjuje kreme s UV zaštitom. No, istraživanja na životinjama i ljudima podupiru hipotezu o neprepoznatoj epidemiji manjka vitamina D u populaciji diljem svijeta kao glavnom doprinositelju kroničnim bolestima. Do sada preporučivana dnevna doza nedostatna je, a u nedostatku izlaganja suncu preporučuje se dodatan unos i to najmanje 1000 I.J. dnevno. Usporedo s poplavom hipovitaminoze D3 diljem svijeta, bilježi se i svjetski raširen porast broja debelih osoba, a važno saznanje je činjenica da se manjak vitamina D često zamjenjuje dijagnozom fibromijalgije (bolovi u mišićima, nogama itd). Poveznica između hipovitaminoze D3 i debljine postoji u slučaju opće debljine (povećan BM) i u slučaju povećanog opsega struka. Nove uloge koje se pripisuju vitaminu D su protuupalna i imunološko-modulatorska djelovanja, a manjak vitamina D povezan je s većom stopom pojavnosti raka debelog crijeva, prostate i dojke, te može imati ulogu u razvoju dijabetesa melitus neovisno o poznatim činiocima rizika. Naime, nedostatne razine serumskog, aktivnog oblika vitamina D3 (25 hidroxi vitamin D3, calcifediol) mijenjaju staničnu funkciju mnogih tkiva, uključujući i endokrinu funkciju gušterače te tako ima značajnu ulogu u debljini i dijabetesu II. Istraživanje koje podupire ova saznanja provedeno je na oboljelima od dijabetesa 2 koji su primali 1332 I.J. vitamina D3, te su nakon mjesec dana pokazali manju otpornost na inzulin, što je jedno od obilježja dijabetesa tipa II.
Nopalin – topljiva i netopljiva vlakna ovaj kaktus čine biljkom s najnižim glikemijskim indeksom na svijetu, dakle najboljom jestivom biljkom za osobe s dijabetesom i metaboličkim sindromom. Kada popijete nopalin smanjit ćete oslobađanje glukoze, povećati volumen stolice i s njom izlučiti više kolesterola, duže vremena nećete osjećati glad te će razina energije biti ujednačenija.
Trimex je dobro osmišljena formula koja cilja na sve najvažnije metaboličke zapreke mršavljenju. Sadrži krom za bolju regulaciju šećera, aminokiseline (povećavaju lučenje hormona rasta HGH, čime se potiče mršavljenje i usporava starenje organizma), te razne biljne sastojke: Aloe veru za bolju regulaciju stolice, iscrpinu zelenog čaja i sjemenki grejpa za bolje sagorijevanje masnoća, ulje žutog noćurka (linolna kiselina za hormonsku ravnotežu), te hidroksicitrat iz biljke Garcinia cambogia – pokretačku snagu Trimexa.
CaliNews | proljeće 2014. | strana 6-7